Under følger restriksjoner pr nå. Denne listen er utarbeidet sammen med kommuneoverlege og vil bli oppdatert når det skjer endringer.

OPPDATERT 25.9.21 klokken 16:

Pr nå er det ingen restriksjoner for Halden. All idrett og idrettsarrangementer kan foregå som normal!

 

 

 

Gjeldende restriksjoner pr 22.9.21:

 

Organisert idretts- og fritidsaktivitet 

Innendørs kan voksne drive organisert idretts- og fritidsaktiviteter i grupper på inntil 30 personer. Det stilles ikke lenger krav til at de kan holde minst én meters avstand under gjennomføring av aktiviteten. 

Utendørs kan voksne drive organisert idretts- og fritidsaktiviteter i grupper på inntil 40 personer. Det stilles ikke lenger krav til at de kan holde minst én meters avstand under gjennomføring av aktiviteten. 

Det oppfordres til å ha treningene utendørs. 

Voksne i breddeidretten får unntak fra 1-metersregelen ved deltakelse på idrettsarrangementer, både utendørs og innendørs, innen regionen/kretsen, f.eks. kamper og stevner. 

Barn og unge, samt voksne, kan delta som utøvere på idrettsarrangement eller konkurranse på tvers av regioner/kretser (nasjonalt), både utendørs og innendørs, uten krav om å holde 1 meter avstand.  

Toppidrettsutøvere kan trene som normalt, både innendørs og utendørs. 

 

Arrangement uten koronasertifikat 

Arrangementer må ikke bruke koronasertifikat, men da kan de ikke ha like mange deltakere til stede. Kravet om avstand og de andre reglene for arrangement må følges og det er viktig å ikke ha flere deltakere enn det er plass til. Avstandsregelen gjelder for både uvaksinerte og vaksinerte på offentlige arrangement. 

Antall deltakere for innendørs arrangementer uten koronasertifikatet:  

  • 400 deltakere, delt i kohorter med inntil 200 deltakere i hver, uten faste tilviste plasser. 
  • 1000 deltakere, delt i kohorter med inntil 500 deltakere i hver, med faste tilviste plasser. 

Antall deltakere for utendørs arrangementer uten koronasertifikatet: 

  • 800 deltakere, delt i kohorter med inntil 200 deltakere i hver, uten faste tilviste plasser. 
  • 2000 deltakere, delt i kohorter med inntil 500 deltakere i hver, med faste tilviste plasser. 

 

Krav om vask av flater og utstyr
Det er nå ingen krav om vask av utstyr og flater mellom øktene, men vi oppfordrer klubbene til å fortsette å sprite utstyr og flater (benker mellom treningsgrupper. Det vurderes at det er en så liten oppgave kontra konsekvensene som kan oppstå ved et smitteutbrudd.  

 

 

Share This